9 Mart 2012 Cuma

Seracılıkta Bitki Yetiştirme Işıkları.


Bilindiği üzere, Bütün canlılar gibi bitkilerinde ışığa ihtiyaçları vardır.
Bitkiler İçin Yapay ışık:
Bitkiler, kışın az güneşli günlerinden etkilenir gelişme ve verimlilikleri azalır.. Güneş ışığının yetersiz olduğu bu zamanlarda, Yapay ışık, kullanılmalıdır. Sağlıklı ve düzenli bitki yetiştirmek için, günlük güneş ışığını takviye ederek, yapay ışıklarla 12-16 saate ulaşan ışıklandırma yapmak gerekir.

Yapay ışıklandırma da farklı özellikte lambalar kullanılır.
Bu lambalar genel olarak, Metal Halojenürler (MH) ve Yüksek Basınç Sodyum (HPS) lambalar olarak bilinir.
Ne yazık ki Ülkemizde Enerji maliyeti, Elektriğin pahalı olmasından dolayı, bu tür bitki yetiştirme lambaları kullanılmamaktadır.

Biz, bitki yetiştirme lambalarında enerji sarfiyatını azaltabilmek, Seralarda verimliliği artırabilmek için, 3 yıl gibi bir süredir, Led Bitki Yetiştirme Lambaları üzerinde çalışmalar yapmaktayız.

Son 2 yıldır Seralarda; farklı özelliklerde, 20 den fazla,farklı ışık dalga boylarında ve spektrum kombinasyonlarda yaptığımız test ve değerlendirmelerimiz sonucunda;   
(ki bu çalışmalarımızın bir kısmı Agrobay Seracılık ta yapılmıştır).

Bitki yetiştirme de kullanılan diğer lambalara (MH,HPS) göre enerji sarfiyatında %80 tasarruf ve verimlilik olarak ta %60 gibi değerin üzerinde ciddi sonuçlar elde ettik.

Bu çalışmalarımız ve aldığımız sonuçlar doğrultusunda artık, Ülkemizde de özellikle Seralarda, Led Bitki Yetiştirme Lambalarımız kullanılmaktadır.

Özellikle 2011 – 2012 kış döneminde seracılarımız için yaşanan, soğuk ve yağışlı günlerde seralarda gerektiği gibi verimlilik oluşmamasından, Led bitki yetiştirme lambalarımıza olan ihtiyaç bir kez daha ortaya çıkmış ve seracılarımızdan talepler yoğunlaşmıştır.

Bu konularda bilgi ve deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak ve Ülkemizdeki Seracılık sektöründe verimliliği artırmak için Led Bitki Yetiştirme Lambası ihtiyaçlarınızı karşılamaya hazır olduğumuzu bilgilerinize sunar,bu vesile ile işleriniz de başarılar ve kolaylıklar dileriz.
Lütfen bize ulaşınız. 0.555.221 69 22